Zlati kamen 2013 je šel v Postojno

Strokovni svet projekta so prepričale preprosta strategija, dosledna izvedba, opiranje na lastne vire in uspešno javno-zasebno partnerstvo.
14.03.2013 | zk
0
Zlati kamen 2013 je šel v Postojno
Jernej Verbič, župan občine Postojna: "Ta kamen je upravičeno težak."
(Foto: Miško Kranjec)

Brdo pri Kranju, 13.3.1013. Zmagovalka drugega izbora za razvojno najbolj prodorno občino je Postojna. Župan Jernej Verbič, ki je v imenu občine prevzel nagrado, je ob podelitvi izjavil, da so v občini v dveh letih dosegli 70 odstotkov ciljev, postavljenih v programu pred volitvami. "Globoko upam, da bomo postavljene cilje še presegli," je dejal Verbič in poudaril, da je to mogoče le zaradi dobrih strokovnih sodelavcev občine in "neizmerne pomoči vseh dosedanjih občinskih svetov". Verbič se je ob tem navezal na vodilno misel, ki jo je izpostavil slavnostni govornik na podelitvi dr. Miro Cerar, na pomen soodvisnosti in s tem sodelovanja.

Občina Postojna si uspešno prizadeva za to, da bi se mladi po študiju vrnili v svoj kraj. Foto: Miško Kranjec

 

Na drugo mesto se je uvrstil Tolmin in na tretje Lendava. Nova Gorica na četrtem mestu je najvišje uvrščena mestna občina. Peto in šesto mesto sta zasedla Radovljica in Razkrižje. V ožji izbor se je sicer uvrstilo še šest občin - poleg šestih finalistov še Brežice, Kočevje, Krško, Litija, Rogaška Slatina in Vojnik.

Podelitev nagrade je bila vrh letošnje konference Zlati kamen, ki je bila posvečena dobrim praksam občinskega upravljanja. Zlati kamen je projekt, ki je namenjen spodbujanju dobrega razvoja na lokalni ravni.

Oceni članek
0
Bodi prvi in oceni članek!

Oddaj svoj komentar

Za komentiranje člankov, moraš biti prijavljen!

Pošlji članek prijatelju

Vaš e-poštni naslov
E-poštni naslov prejemnika
Sporočilo
Komentarji
  • Bodite prvi in dodajte svoj komentar

Prijava na e-novice

Oglasno sporočilo

Revija Zlati Kamen

Revija Zlati Kamen
Posebna priložnostna izdaja
  • marec 2019
  • Finalistke izbora za nagrado Zlati kamen 2019
  • Dobre prakse razvojno najprodornejših občin
  • veliki intervju: dr. Janez Bogataj
Prelistaj

Članki

Izdelava spletnih strani: Positiva