Informacijski sistem občin kot orodje za spremljanje izvajanja proračuna

Rezultat 25 letnega razvoja informacijskega sistema (IS) za podporo poslovanju občin je produkt, ki je v največji meri prilagojen vodenju poslovanja občine.
17.03.2015 | PR sporočilo
0
Informacijski sistem občin kot orodje za spremljanje izvajanja proračuna
V vseh letih razvoja skrbno poslušamo in upoštevamo predloge in zahteve občin, ki so že uporabniki našega IS. Rešitve sproti vgrajujemo v naš IS in na ta način gradimo zares uporaben produkt za potrebe občin. Dokaz za to je skoraj polovica slovenskih občin, ki nam zaupa.

Rezultat 25 letnega razvoja informacijskega sistema (IS) za podporo poslovanju občin je produkt, ki je v največji meri prilagojen vodenju poslovanja občine. Pri tem ne mislimo samo na ozko področje financ in računovodstva, ampak veliko širše. Program našega podjetja Cadis omogoča županom, direktorjem in skrbnikom proračunskih postavk (slednjim le v okviru svojih pristojnosti), da imajo sprotni in pregleden vpogled v izvajanje proračuna.

Preprost način upravljanja in avtomatizirano delo


Vpogled vključuje sprejeti proračun, veljavni proračun (prerazporeditve), predobremenitve (naročilnice, pogodbe), prevzete obveznosti (neplačani prejeti računi), realizacijo in prosta sredstva. Na preprost način (z enim samimklikom) lahko dostopajo do analitičnih kartic za posamezni podatek. Skrbniki tudi pripravljajo in potrjujejo e-odredbe, sprotno spremljajo izvajanje proračuna na svojih postavkah in glede na situacijo lahko sproti pripravljajo predlog prerazporeditve.

V okviru svojih pristojnosti lahko skrbniki tudi pripravljajo proračun in pišejo obrazložitve proračuna in zaključnega računa. Naši programi pokrivajo tudi področje režijskih obratov (komunalne storitve in materialno poslovanje) in so neposredno povezani s podatki glavne knjige in proračuna. Na ta način se občina izogne po navadi zapletenemu povezovanju podatkov med programi različnih dobaviteljev. Delo je avtomatizirano, tako da so podatki sprotni in da se lahko osebe, ki delajo na posameznem področju, posvetijo vsebini svojega dela.

Vedno v skladu s hitro spreminjajočo se zakonodajo


Da je naš IS vedno skladen s hitro spreminjajočo se zakonodajo in z uvajanjem brezpapirnega poslovanja (e-računi, e-odredbe, e-naročilnice, e-prerazporeditve, …) je samoumevno. Aktivno spremljamo avtomatizacijo državnih inštitucij (ministrstva, UJP, DURS, AJPES, …) in sproti vgrajujemo vse potrebne povezave za avtomatizirano izmenjavo podatkov.

Prilagajamo se potrebam občin


V vseh letih razvoja skrbno poslušamo in upoštevamo predloge in zahteve občin, ki so že uporabniki našega IS. Rešitve sproti vgrajujemo v naš IS in na ta način gradimo zares uporaben produkt za potrebe občin. Dokaz za to je skoraj polovica slovenskih občin, ki nam zaupa.

Pri uvajanju programov pri strankah se v kar največji meri poskušamo prilagoditi organizaciji in specifičnosti občine. Na podlagi izkušenj pa tudi svetujemo in predlagamo morebitno boljšo rešitev. Na področjih, za katera nimamo lastnega produkta (javna naročila, geoinfo sistem ipd.) pa se povezujemo s produkti drugih dobaviteljev.


Kvaliteto našega dela in poslovanja nenazadnje potrjuje certifikat »Odlično srednje, malo ali mikro podjetje« oziroma »Excellent SME Slovenia«, ki smo ga pridobili v decembru 2012 in obdržali ves čas do danes. Glavni cilji izdaje spletnega certifikata je povečanje varnosti poslovanja in zaupanja ter lažje in hitrejše poslovno odločanje z manj tveganja na strani kupcev in poslovnih partnerjev.

www.cadis.si

OBČINE − NAŠE REFERENCE:

APAČE
BELTINCI
BENEDIKT
BISTRICA OB SOTLI
BLED
BLOKE
BOHINJ
BOVEC
BREZOVICA
BREŽICE
CANKOVA
CERKNICA
CERKNO
CERKVENJAK
CIRKULANE
ČRENŠOVCI
DESTRNIK
DIVAČA
DOBJE
DOBROVA - POLHOV GRADEC
DOBROVNIK
DOMŽALE
DORNAVA
DRAVOGRAD
DUPLEK
GORENJA VAS - POLJANE
GORIŠNICA
GORJE
GORNJA RADGONA
GORNJI PETROVCI
GRAD
HAJDINA
HOČE - SLIVNICA
HODOŠ
HORJUL
HRASTNIK
IG
JURŠINCI
KOBILJE
KOSTEL
KRANJ
KRANJSKA GORA
KRIŽEVCI
KUZMA
LENART
LENDAVA
LJUTOMER
LOG - DRAGOMER
LOGATEC
LOŠKA DOLINA
MAJŠPERK
MARKOVCI
MEDVODE
MIRNA
MOKRONOG - TREBELNO
NAKLO
NOVO MESTO
ODRANCI
ORMOŽ
OSILNICA
PIRAN
PIVKA
PODLEHNIK
POSTOJNA
PREDDVOR
PUCONCI
RADENCI
RADOVLJICA
RAZKRIŽJE
ROGAŠOVCI
SEVNICA
SREDIŠČE
OB DRAVI
STARŠE
SV. JURIJ V SLOV. GOR.
SV. TOMAŽ
SV. TROJICA V SLOV. GOR.
SV. JURIJ OB ŠČAVNICI
SV. ANA
SV. ANDRAŽ V SLOV. GOR.
ŠALOVCI
ŠEMPETER - VRTOJBA
ŠENČUR
ŠENTJUR
ŠKOFLJICA
TIŠINA
TRNOVSKA VAS
TRZIN
TRŽIČ
TURNIŠČE
VELENJE
VELIKA POLANA
VELIKE LAŠČE
VERŽEJ
VODICE
VRHNIKA
ŽELEZNIKI
ŽETALE
ŽIRI
ŽIROVNICA

Oceni članek
0
Bodi prvi in oceni članek!

Oddaj svoj komentar

Za komentiranje člankov, moraš biti prijavljen!

Pošlji članek prijatelju

Vaš e-poštni naslov
E-poštni naslov prejemnika
Sporočilo
Komentarji
  • Bodite prvi in dodajte svoj komentar

Prijava na e-novice

Oglasno sporočilo

Revija Zlati Kamen

Revija Zlati Kamen
Posebna priložnostna izdaja
  • marec 2019
  • Finalistke izbora za nagrado Zlati kamen 2019
  • Dobre prakse razvojno najprodornejših občin
  • veliki intervju: dr. Janez Bogataj
Prelistaj

Članki

Izdelava spletnih strani: Positiva