Postanite soustvarjalec Krealovih prostorov za medgeneracijsko druženje

Kreativni aluminij d.o.o. je mlado, inovativno podjetje iz skupine Talum, ki razvija in izdeluje urbano opremo in igrala iz aluminija.
21.03.2014 | zk
0
Postanite soustvarjalec Krealovih prostorov za medgeneracijsko druženje

Prostoru dajemo vsebine
Kreativni aluminij d.o.o. je mlado, inovativno podjetje iz skupine Talum, ki razvija in izdeluje urbano opremo in igrala iz aluminija. Oprema predstavlja le del ponudbe celovite storitve, s katero želimo spremeniti odprti javni prostor v trajno privlačno točko za vse generacije.
Naše poslanstvo je, da z izvirnim oblikovanjem celovite storitve dajemo prostoru vsebine, ki so vsakokrat prilagojene potrebam mestnega ali podeželjskega okolja in njegovih prebivalcev in jim tako na najboljši način povečujejo kakovost bivanja, hkrati pa postanejo mesta in kraji privlačni tudi za obiskovalce.

Za vse generacije
Zavedamo se izzivov današnjega časa, med katere sodi telesna neaktivnost, medsebojna odtujenost ter pomanjkljiva izmenjava izkušenj in znanj med generacijami. S kreativnim načrtovanjem medgeneracijskih središč pomagamo  lokalnim skupnostim ustvarjati pogoje za aktivno vključevanje vsakega posameznika v delovanje in življenje lokalnega okolja, katerega član je.  S svetovanjem pri organizaciji izobraževanj in izmenjavi znanj pripomoremo k temu, da takšno središče postane aktivno delujoče stičišče vseh generacij. Kreativne rešitve opreme Kreal, temelječe na aluminiju in lesu, ponujajo uporabnikom številne možnosti za prijetnejše preživljanje prostega časa, igro, telesno aktivnost v naravnem okolju,  izmenjavo znanj ter druženje med generacijami.

Trajnostno, s posluhom za okolje
Inovativen projekt celovitih vsebinskih rešitev za opremljanje odprtih urbanih prostorov pod blagovno znamko Kreal je trajnostni projekt, saj gre za opremo iz naravnih materialov – aluminija in lesa, ki ju je mogoče reciklirati. Poleg tega ima zunanja oprema iz aluminija še vrsto prednosti, kot so: nizka specifična teža, dobre mehanske lastnosti in dobra korozijska odpornost, predvsem pa dolga življenjska doba praktično brez stroškov vzdrževanja.Igrala Kreal iz aluminija
                                             Klopi Kreal iz aluminija in lesa s koritom za rože
 
Koncept Kreal je poleg tega tudi okoljsko naravnan, saj ponuja rešitve, ki jih je mogoče prostorsko umestiti tudi v problematična, degradirana območja in jih spreminja v trajnostno privlačne točke druženja in aktivnosti.  Prav naš prvi referenčni  projekt v Kidričevem, kjer je občina pristopila k ureditvi degradiranega območja gramozne jame, je primer takšne rešitve. V prenovljeni gramozni jami je bila lani jeseni postavljena prva učilnica v naravi z opremo Kreal, z učnimi točkami čebelarjev, ribičev, lovcev in gozdarjev.

Družabni prostori Kreal z nešteto možnostmi nadgradnje sledijo viziji razvoja pametnih mest
Vsak družabni prostor Kreal je edinstven in  izraža življenjski slog uporabnikov in lokalne skupnosti. Oblikovno prepoznavne linije urbane opreme in igral Kreal, ki so po svoji zasnovi modularne in mobilne, ponujajo nešteto možnosti prilagajanja in nadgradnje: posamezne module lahko po določenem času nadgradimo in tako spremenimo izgled in funkcionalnost odprtega urbanega prostora, glede na spreminjajoče se potrebe lokalnega okolja in uporabnikov. Vzporedno je mogoča nadgradnja s tehnološko naprednimi rešitvami, skladnimi s smernicami razvoja »pametnih mest«. Družabni prostori Kreal zajemajo module namenjene telesni aktivnosti, igri, sprostitvi, zasnovani pa so lahko tudi kot učilnice na prostem, ulična gledališča, prireditveni prostori, ki omogočajo tudi gostinsko ponudbo, tržnice, pa tudi zelena  kolesarska postajališča ob kolesarskih poteh, vse do edinstvenih rešitev  eko-parkov za promocijo zdravja, aktivnosti in učenja.


V družabnem prostoru Kreal vsakdo najde svoj kotiček, kjer lahko izrazi sebe in pri tem uživa

Rešitve Kreal so plod slovenskega znanja
Združujemo znanja na področju oblikovanja, uporabe naprednih materialov, tehnologije in storitev.  Povezujemo se in razvojno sodelujemo s priznanimi slovenskimi oblikovalci, strokovnjaki s področja gerontologije, športa, arhitekture in urbanizma. Dan za dnem se porajajo nove kreativne zamisli, ki jih uresničujemo s skupnimi močmi. V načrtu je postavitev novih igral na novi lokaciji, pred Restavracijo kreativnih idej - Pan v Kidričevem.Barvito igralo iz aluminijaUlično gledališče

Partnerski odnos z občinami na dolgi rok
Občine, ki želijo vnesti v svoje okolje inovativne rešitve, vabimo, da skupaj z nami soustvarijo rešitve, ki bodo izboljšale kakovost bivalnega okolja za njihove občane in povečale atraktivnost kraja. V ta proces kreiranja rešitve vključimo vse deležnike v nekem kraju  (društva, lokalne iniciative), saj le tako pridemo do rešitve, ki upošteva želje prebivalcev – uporabnikov določenega javnega prostora ter seveda  želje in možnosti naročnika – občine.  Le tako lahko v največji možni meri  izkoristimo potenciale določenega javnega prostora in  zagotovimo okoljske, socialne in gospodarske koristi lokalne skupnosti, tako neposredne kot posredne. 
Kreal podpira domišljijo.
Kreal prinaša rešitve.
Kreal zmore videti, razumeti in podpreti edinstvenost.

Oceni članek
0
5.0 (Št. glasov: 2)

Oddaj svoj komentar

Za komentiranje člankov, moraš biti prijavljen!

Pošlji članek prijatelju

Vaš e-poštni naslov
E-poštni naslov prejemnika
Sporočilo
Komentarji
  • Bodite prvi in dodajte svoj komentar

Prijava na e-novice

Oglasno sporočilo

Revija Zlati Kamen

Revija Zlati Kamen
Posebna priložnostna izdaja
  • marec 2019
  • Finalistke izbora za nagrado Zlati kamen 2019
  • Dobre prakse razvojno najprodornejših občin
  • veliki intervju: dr. Janez Bogataj
Prelistaj

Članki

Izdelava spletnih strani: Positiva