Občina Grosuplje je zgodba o kakovosti… je tudi zgodba o razvoju…

19.02.2018 | PR sporočilo
0
Občina Grosuplje je zgodba o kakovosti… je tudi zgodba o razvoju…

Občina Grosuplje je zgodba o kakovosti… je tudi zgodba o razvoju…

Občina Grosuplje je v leto 2018 vstopila kot mladim prijazna občina, starejšim prijazna občina, kot občina dobrega življenja, kot najbolj zdrava slovenska občina. Občini Grosuplje je bil ob praznovanju občinskega in državnega praznika, 25. junija 2017, podeljen tudi Zlati certifikat upravljavske sposobnosti občine. Zlati certifikat USO podeljuje Center za proučevanje upravno - političnih procesov in institucij pri Fakulteti za družbene vede, Univerze v Ljubljani. Izmerili so delovne procese, učinkovitost, ekonomičnost Občinske uprave Občine Grosuplje, pri čemer smo dosegli kar 83,5 % vseh možnih točk. Prav na Županovem novoletnem sprejemu, 14. decembra 2017, smo se razveselili še enega pridobljenega certifikata. S ponosom lahko povemo, da je Občina Grosuplje pridobila Certifikat kakovosti ISO 9001:2015. Certifikacija za pridobitev certifikata ISO 9001:2015 je obsegala opravljanje upravnih, strokovnih, razvojnih in drugih nalog v pristojnosti Občinske uprave Občine Grosuplje in tudi skupnih uprav - Medobčinskega razvojnega centra in Medobčinskega inšpektorata in redarstva. S pridobitvijo certifikata se je Občina Grosuplje zavezala k sledenju kakovosti in odličnosti, ki jih zahteva standard kakovosti, in k nenehnim izboljšavam ter zagotavljanju pogojev in storitev, ki bodo prispevali h kakovosti življenja in dela občanov ter ostale zainteresirane javnosti in s tem k blaginji občine, pri čemer je bistvenega pomena učinkovit sistem vodenja.

Verjamemo, da kakovost življenja naših občank in občanov vpliva tudi na njihovo zadovoljstvo in njihovo srečo. Eden izmed pomembnih dejavnikov, ki po našem prepričanju prav tako vpliva na zadovoljstvo in srečo naših občank in občanov, je tudi zavedanje, da smo kot Grosupeljčanke in Grosupeljčani, kot Slovenke in Slovenci, pa tudi kot Evropejke in Evropejci lahko ponosni, da smo ponosni na svojo identiteto. Naša pomembna vrednota je tako tudi domoljubje.

Ko se iz prestolnice pripeljete v občino Grosuplje, vam v Šmarju - Sapu ob vstopu v našo občino s svojim plapolanjem prijazno dobrodošlico v naši občini izreka slovenska zastava. Glavno vpadnico v mesto Grosuplje smo s ponosom poimenovali po očetu slovenske osamosvojitve Cesta dr. Jožeta Pučnika.

Dobrodošli torej v občini Grosuplje, ki v svoji strategiji »3G Grosuplje 2020« poleg Gospodarnosti in globalnosti izpostavlja tudi Gostoljubje. In hkrati njeno usmeritev Grosuplje Goes Green.

Vabita vas Krajinski park Radensko polje, kjer lahko čarobnost območja in pestrost rastlinskega ter živalskega sveta odkrivamo skozi vse letne čase, in Županova jama, ki jo povezuje sedem čudovitih dvoran in je ena najlepših kraških jam v Sloveniji. V neposredni bližini Županove jame se nahaja Tabor Cerovo, eden redkih protiturških taborov, ki so se ohranili do današnjih dni. Na sledove starih časov nas še posebej spominja Magdalenska gora, katero zaradi pestre zgodovine arheoloških raziskav in bogate arheološke najdbe uvrščajo med najbolj znana arheološka najdišča v Sloveniji.

Če pa želite začutiti tisti družabni utrip življenja v naši občini, vas prijazno vabimo na svečano otvoritev naravoslovne krožne učne poti in vaškega jedra Cerovo, 26. maja 2018, ko bo potekalo tudi srečanje evropopotnikov 2018, na športno rekreativno prireditev Kolesarski maraton treh občin, v nedeljo, 3. junija 2018, ali pa na tradicionalno prireditev Grosuplje v jeseni, z osrednjim dogajanjem v soboto, 15. septembra 2018.

Dobrodošli v občini Grosuplje!

 

Oceni članek
0
Bodi prvi in oceni članek!

Oddaj svoj komentar

Za komentiranje člankov, moraš biti prijavljen!

Pošlji članek prijatelju

Vaš e-poštni naslov
E-poštni naslov prejemnika
Sporočilo
Komentarji
  • Bodite prvi in dodajte svoj komentar

Prijava na e-novice

Oglasno sporočilo

Revija Zlati Kamen

Revija Zlati Kamen
Posebna priložnostna izdaja
  • februar 2020
  • Finalistke izbora za nagrado Zlati kamen 2020
  • Lokalni skupnosti najbolj prijazno podjetje in podjetjem najbolj prijaznim kraji
  • Občina zdravja 2020
Prelistaj

Članki

Izdelava spletnih strani: Positiva