Nepremičninski razvojni forum - stičišče novih idej, razvoja in trendov

Tradicionalna nepremičninska konferenca se je v svojem enajstem letu obstoja vsebinsko preusmerila v nepremičninski razvojni forum. Iskanje priložnosti in odkrivanje projektov, ki dokazujejo, da vendarle trg ni obstal in da je razvoj skozi investicije nuj
21.08.2015 | zk
0
Nepremičninski razvojni forum  - stičišče novih idej, razvoja in trendov
Da bi lahko nepremičninski trg doživel razvoj, ki bo vsaj približno po meri mest in skupnosti, se morajo povezati vsi akterji, ki ga soustvarjajo – od finančnih institucij, investitorjev, razvojnih podjetij do mestnih oblasti in predstavnikov lokalne skupnosti. Te najbolje vedo, v kakšnem okolju bi radi bivali njihovi sosedi in prebivalci skupnosti.
(Foto: arhiv Zlati kamen)

Demografske spremembe in trendi narekujejo tudi spremembe v mestih in skupnostih, v občinah. Kadar govorimo o nepremičninskem razvoju, govorimo tudi o razvoju mest in skupnosti. Nepremičninski trg je tako obvezen del razvoja občin in skupnosti.

Kaj je glavna ideja?

Tradicionalna nepremičninska konferenca se je v svojem enajstem letu obstoja vsebinsko preusmerila v nepremičninski razvojni forum. Iskanje priložnosti in odkrivanje projektov, ki dokazujejo, da vendarle trg ni obstal in da je razvoj skozi investicije nujen za kraje, ki želijo napredovati, je glavna ideja foruma.

Kakšni so finančni vidiki in priložnosti energetske prenove stavb? Nam to res pomagalo pri počasnem izstopanju iz krize? Kaj bo prinesel prvi luksuzni hotel v središču Ljubljane naši prestolnici? Kakšni so bivanjski trendi in kako naj jih skupnosti upoštevajo? Nenazadnje, kako se razvijajo evropska mesta in kako sledijo nepremičninskim in demografskim trendom? In kako Dunaju uspeva oživljati degradirana območja in stavbe?

Forum želi postati stičišče novih idej, odkrivanja priložnosti in izmenjevanja znanja. Da bi lahko nepremičninski trg doživel razvoj, ki bo vsaj približno po meri mest in skupnosti, se morajo povezati vsi akterji, ki ga soustvarjajo – od finančnih institucij, investitorjev, razvojnih podjetij do mestnih oblasti in predstavnikov lokalne skupnosti. Te najbolje vedo, v kakšnem okolju bi radi bivali njihovi sosedi in prebivalci skupnosti.

Vse to nas povezuje v Nepremičninskem razvojnem forumu 2015, ki bo potekal 24. in 25. septembra v Portorožu. Vabljeni, da se nam pridružite. Več o konferenci in možnosti prijave najdete tu.

Oceni članek
0
Bodi prvi in oceni članek!

Oddaj svoj komentar

Za komentiranje člankov, moraš biti prijavljen!

Pošlji članek prijatelju

Vaš e-poštni naslov
E-poštni naslov prejemnika
Sporočilo
Komentarji
  • Bodite prvi in dodajte svoj komentar

Prijava na e-novice

Oglasno sporočilo

Revija Zlati Kamen

Revija Zlati Kamen
Posebna priložnostna izdaja
  • marec 2019
  • Finalistke izbora za nagrado Zlati kamen 2019
  • Dobre prakse razvojno najprodornejših občin
  • veliki intervju: dr. Janez Bogataj
Prelistaj

Članki

Izdelava spletnih strani: Positiva