Iščemo prijazna podjetja

Akcija iščemo lokalni skupnosti prijazno podjetje 2020: kaj smo iskali in zakaj
12.02.2020 | zk
0
Iščemo prijazna podjetja

IŠČEMO LOKALNI SKUPNOSTI PRIJAZNO PODJETJE

 

KAJ SMO ISKALI? Podjetja, ki za spodbujajo razvoj na lokalni ravni na različnih področjih, ki torej s svojimi dejavnostmi prispevajo za skupno dobro in boljše življenje na lokalni ravni.  Vsebinskih omejitev ni bilo: družbeno koristne aktivnosti so lahko s področja razvoja infrastrukture, varstva okolja, varnosti, sociale, kulture, športa, znanosti, skrbi za posamezne skupine – otroke, starejše, socialno šibke… Posebej so nas zanimali primeri, ki izstopajo z izvirnostjo, svežino in inovativnostjo.

ZA KOGA? Razpis je meril na vsa podjetja, ki delujejo na območju Republike Slovenije ne glede na velikost ali dejavnost. Prijave so lahko opisovale velike korporativne akcije, lahko pa  tudi manjše, a izvirne in učinkovite geste manjših podjetnikov.

ZAKAJ? Naš razpis je prvi korak v širšem projektu, kjer želimo zgraditi mostove med dvema skupinama akterjev ključnega pomena za družbeni razvoj: podjetnikov in podjetij na eni strani ter občinam na drugi.

V okviru tega projekta posebej želimo najti in širiti primere dobrih praks: podjetja, ki na zanimiv način prispevajo k razvoju širše skupnosti na lokalni ravni in občine, ki so posebej prijazne do podjetnikov in investitorjev.

KDO? Razpis sta pripravila dva partnerja, ki pripravljata tudi širši projekt v celoti: SBC Klub slovenskih podjetnikov in Zlati kamen.

SBC Klub slovenskih podjetnikov je nastal leta 2014 in združuje več kot 200 podjetnikov, ki poslujejo nadpovprečno uspešno in so do poslovnih rezultatov prišli z lastno idejo ali kot nasledniki družinskih podjetij in z lastnim trudom. Ta skupina podjetij ima 18 % višjo dodano vrednost od povprečja v slovenskem gospodarstvu, v zadnjih 6 letih pa so podjetja iz skupine prodajo povečala za 62 %, število zaposlenih pa za 43 %.

Zlati kamen je vodilni projekt za spremljanje in spodbujanje razvoja na lokalni ravni v Sloveniji in je skupno delo dveh podjetij, Planeta GV in SBR.

Oceni članek
0
Bodi prvi in oceni članek!

Oddaj svoj komentar

Za komentiranje člankov, moraš biti prijavljen!

Pošlji članek prijatelju

Vaš e-poštni naslov
E-poštni naslov prejemnika
Sporočilo
Komentarji
  • Bodite prvi in dodajte svoj komentar

Prijava na e-novice

Oglasno sporočilo

Revija Zlati Kamen

Revija Zlati Kamen
Posebna priložnostna izdaja
  • februar 2020
  • Finalistke izbora za nagrado Zlati kamen 2020
  • Lokalni skupnosti najbolj prijazno podjetje in podjetjem najbolj prijaznim kraji
  • Občina zdravja 2020
Prelistaj

Članki

Izdelava spletnih strani: Positiva