Kdo bo dobil Zlati kamen 2021?

V ožjem izboru za jubilejni deseti Zlati kamen je osem občin.
12.01.2021 | zk
0
Kdo bo dobil Zlati kamen 2021?
Brez omejevanja socialnih stikov: podelitev Zlatega kamna februarja 2020
(Foto: Miško Kranjec)

V finale izbora za razvojno najbolj prodorno občino leta so se uvrstile Nova Gorica in Tržič iz zahodne Slovenije, Grosuplje in Logatec iz osrednje ter jugovzhodne Slovenije, območje od Koroške do Posavja bosta zastopali občini Luče in Ravne na Koroškem, iz vzhodne Slovenije pa sta se v finale uvrstili dve majhni občini iz Slovenskih Goric: Benedikt in Sveta Ana.

Običajno so vsako regijo v ožjem izboru zastopale tri občine: letos je izbor skrčen na osem finalistk zaradi epidemije. Štiri občine od osmih letošnjih izbrank so se v finale uvrstile že v katerem od prejšnjih izborov. To so Nova Gorica, Tržič, Grosuplje in Logatec. Vse finalistke iz vzhodnega dela države so v ožjem izboru prvič.

Rdeča nit letošnjega jubilejnega izbora je soustvarjanje, zmožnost občin za sodelovanje. To sodelovanje zajema različne razsežnosti: sosednje kraje, mednarodno okolje, pa tudi sodelovanje navznoter, vključevanje prebivalcev v razvoj, sodelovanje z gospodarskimi družbami, ustanovami in podobno. Sodelovanje je ključna razsežnost za razvoj in ni naključje, da je to rdeča nit izbora prav ob deseti obletnici. V zahtevnih časih pandemije tako poteka deseti Zlati kamen z optimistično in v prihodnost zazrto mislijo, ki pravi »stopimo skupaj«.

Lani je Zlati kamen prejela Idrija. Občina, ki je prejela tudi prvi Zlati kamen leta 2012 je tako postala prvi kraj, ki je prejel nagrado za razvojno najprodornejšo občino leta že drugič. Letošnja podelitev bo potekala v petek, 12.2. v studiu Planeta GV. Podelitev bo zaključek Tedna Zlatega kamna, serije konferenc, ki bodo v virtualni obliki potekale od torka, 9.2. naprej. Ogledati si jo bo mogoče neposredno prek spleta.

 

Več o tem, kako se lahko udeležite virtualne konference in podelitve:

Merima.nuhanovic@planetgv.si

Oceni članek
0
Bodi prvi in oceni članek!

Oddaj svoj komentar

Za komentiranje člankov, moraš biti prijavljen!

Pošlji članek prijatelju

Vaš e-poštni naslov
E-poštni naslov prejemnika
Sporočilo
Komentarji
  • Bodite prvi in dodajte svoj komentar

Prijava na e-novice

Oglasno sporočilo

Revija Zlati Kamen

Revija Zlati Kamen
Posebna priložnostna izdaja
  • februar 2021
  • Finalistke izbora za nagrado Zlati kamen 2021
  • Zlati intervjuji
  • Občina zdravja 2021
Prelistaj

Članki

Izdelava spletnih strani: Positiva