Letos na Zlatem kamnu tudi baskovsko mesto San Sebastian

10. tradicionalno srečanje županov in občin Slovenije – konferenca Zlati kamen, se letos osredotoča na dve temi; evropska sredstva in trajnostna mobilnost, predstavlja pa se tudi baskovsko mesto San Sebastian.
10.02.2016 | zk
0
Letos na Zlatem kamnu tudi baskovsko mesto San Sebastian
San Sebastian, baskovsko mesto, bo letošnji primer uspešnega trajnostnega razvoja in z njim prometnih trajnostnih rešitev.
(Foto: vir slike: monteigueldo.com)

Kako uspešno črpati evropska sredstva?
Ena od osrednjih razprav bo namenjena iskanju odgovora, kako uspešno črpati evropska sredstva. Zaključevanje prejšnje perspektive, odpiranje novih priložnosti, poznavanje, kaj ponuja Bruselj direktno, zakaj se je potrebno povezovatii in kako naj se, bodo ključna vprašanja razprave. Na njej bodo sodelovali doc. dr. Draško Veselinovič, predsednik uprave SGRZ v Bruslju, Franc Bogovič, evropski poslanec in član Odbora za regionalni razvoj,  Leon Behin, generalni direktor, Direktorat za vode in investicije, MOP in Peter Misja, župan občine Podčetrtek, vodja razprave pa bo Monika Kirbiš, nekdanja državna sekretarka MGRT in direktorica RIC Bistrica. O priložnostih pridobivanja evropskih sredstev bodo lahko udeleženci razpravljali tudi v t. i. točkah preboja, ki so namenjene razpravam v skupinah.

Trajnostne prometne rešitve - dobre prakse in priložnosti
Ker je rdeča nit letošnjega izbora Zlati kamen trajnostna prometna strategija, bodo udeleženci v drugem delu razpravjlali predvsem na to temo. Otvoritveni govor bo imel minister za infrastrukturo dr. Peter Gašperšič. Temu sledi razprava na temo priložnosti in dobrih praks na področju trajnostne mobilnosti, ki jo pripravljamo v sodelovanju z Energetika.net, vodilno medijem in organizatorjem dogodkov na področju energetike in ekologije. Pri razpravi bodo sodelovali strokovnjaki in predstavniki občin, med njimi  tudi mag. Tanja Bogataj, državna sekretarka z Ministrstva za okolje in prostor, predstavnik Ekosklada in strokovnjaki za energetske rešitve v družbi Petrol.
 
Tradicionalno srečanje se bo zaključilo s podelitvijo priznanj Zlati kamen in razglasitvijo razvojno najbolj prodornih občin. Novost, ki jo letos z veseljem predstavljamo, je bazar dobrot slovenskih občin.

Več o programu konference

Oceni članek
0
Bodi prvi in oceni članek!

Oddaj svoj komentar

Za komentiranje člankov, moraš biti prijavljen!

Pošlji članek prijatelju

Vaš e-poštni naslov
E-poštni naslov prejemnika
Sporočilo
Komentarji
  • Bodite prvi in dodajte svoj komentar

Prijava na e-novice

Oglasno sporočilo

Revija Zlati Kamen

Revija Zlati Kamen
Posebna priložnostna izdaja
  • februar 2020
  • Finalistke izbora za nagrado Zlati kamen 2020
  • Lokalni skupnosti najbolj prijazno podjetje in podjetjem najbolj prijaznim kraji
  • Občina zdravja 2020
Prelistaj

Članki

Izdelava spletnih strani: Positiva