Pet zvezdic za vašo občino

Poznate glavne prednosti vašega kraja?
24.10.2018 | Nina Centa
0
Pet zvezdic za vašo občino

V vsaki slovenski občini se na letni ravni odvijajo spremembe, ki vplivajo na njen razvoj in napredek. Bi znali pokazati pokazati, na katerih področjih ste napredovali v vaši občini, oziroma v katerih točkah je vaš kraj najmočnejši?

Analiza »5 zlatih zvezdic« prinaša zgoščen prikaz petih kazalnikov, kjer se je občina v analizi ISSO 2018 uvrstila najbolje. To so torej močne razvojne točke občine, ki prikazujejo dober razvojni položaj, oziroma velik napredek, ko gre za dinamične kazalnike.

S pomočjo Analize 5 ZLATIH ZVEZDIC vaše občine lahko javnosti pokažete, kje so vaši aduti: kje ste vašemu kraju pomagali do napredka in kako ste gibate na 8 različnih področjih v primerjavi z ostalimi slovenskimi občinami.

Pet zvezdic in analiza ISSO.

Analiza »Pet zvezdic« povzema nekaj ugotovitev naše redne letne raziskave ISSO (Informacijski sistem slovenskih občin). Gre za neodvisno in strokovno raziskavo. Analiza ISSO je pravzaprav brez primere v slovenskem prostoru: pripravljajo jo specialisti, ki se že desetletje ukvarjajo z raziskovanjem merljivih kazalnikov razvoja na lokalni ravni. Nad metodologijo bdi strokovni svet, multidisciplinarna skupina vrhunskih strokovnjakov z dveh slovenskih in ene tuje univerze. Ne preseneča, da analiza ISSO odmeva tudi v mendarodnem prostoru in da jo pri raziskovalnem delu uporabljajo tudi strokovnjaki na fakultetah.

Poročilo "Pet zvezdic" seveda ne nadomešča celotne analize ISSO za posamezno občino ISSO: je zelo zgoščen povzetek z omejenim številom kazalnikov. Analiza ISSO 2018 je analitični dokument, ki na cca 80 straneh prinaša poglobljen prikaz 54 kazalnikov z osmih področij: demografija, učinkovitost delovanja občine, gospodarstvo, trg dela, izobraževanje, življenjski standard, socialna kohezija in okolje, ob tem pa še poseben dodatek s pretresom izbranih področij, kjer je občina v petih letih napredovala najbolj. Ta dokument je namenjen primerjavi z drugimi občinami in različnimi povprečji (ti. »benchmarking«) in je kakovostno orodje za strateško načrtovanje razvoja.

 

Vas zanima, kje se je najbolje odrezala vaša občina? Za več informacij in naročilo pošljite sporočilo na naslov Nina.Centa@planetgv.si

Oceni članek
0
Bodi prvi in oceni članek!

Oddaj svoj komentar

Za komentiranje člankov, moraš biti prijavljen!

Pošlji članek prijatelju

Vaš e-poštni naslov
E-poštni naslov prejemnika
Sporočilo
Komentarji
  • Bodite prvi in dodajte svoj komentar

Prijava na e-novice

Oglasno sporočilo

Revija Zlati Kamen

Revija Zlati Kamen
Posebna priložnostna izdaja
  • marec 2019
  • Finalistke izbora za nagrado Zlati kamen 2019
  • Dobre prakse razvojno najprodornejših občin
  • veliki intervju: dr. Janez Bogataj
Prelistaj

Članki

Izdelava spletnih strani: Positiva