Strateško partnerstvo za pametne občine

Strateško partnerstvo med SmartIScity, slovenskim ponudnikom rešitev za pametna mesta, in Zlatim kamnom prinaša vključitev sistema ISSO v platformo za pametna mesta (SmartCityPlatform)
26.01.2016 | zk
0
Strateško partnerstvo za pametne občine

Leto smo začeli s podpisom tripartitne pogodbe o partnerstvu med nosilcema projekta Zlati kamen (Planet GV in SBR) ter podjetjem SmartIScity. Strateško partnerstvo med slovenskim ponudnikom izvirnih digitalnih rešitev za pametna mesta in projektom Zlati kamen pomeni v prvi fazi vključitev dodatnih pametnih indikatorjev merjenja uspešnosti mest v platformo za pametna mesta (SmartCityPlatform). Tako lahko uporabniki platforme za spremljanje uspešnosti, primerjavo z drugimi kraji in učinkovito strateško načrtovanje izberejo kazalnike po sistemu ISSO.

Platforma za pametna mesta nudi podporo uporabnikom pri reševanju urbanih izzivov, tako da omogoči upravljavcem biti managerji, ki razvijajo potencial svoje občine v sodelovanju s prebivalci. Uporabniki platforme lahko spremljajo razvojno uspešnost svoje občine, porabo proračuna, potek razvojnih projektov ter tudi sodelujejo pri odločanju.

Zakaj je partnerstvo pomembno ne le za podjetji, ampak za razvoj Slovenije v celoti? Ker so tehnološke rešitve pametne le toliko, kolikor vsebujejo pametne podatke. In ISSO je edini sistem, ki je narejen v celoti po meri za Slovenijo. Prav z navezavo na sistem ISSO postane zato tehnologija za pametna mesta uporabna tudi za manjše kraje – in preraste v tehnologijo za pametne lokalne skupnosti. 

Oceni članek
0
5.0 (Št. glasov: 1)

Oddaj svoj komentar

Za komentiranje člankov, moraš biti prijavljen!

Pošlji članek prijatelju

Vaš e-poštni naslov
E-poštni naslov prejemnika
Sporočilo
Komentarji
  • Bodite prvi in dodajte svoj komentar

Prijava na e-novice

Oglasno sporočilo

Revija Zlati Kamen

Revija Zlati Kamen
Posebna priložnostna izdaja
  • februar 2020
  • Finalistke izbora za nagrado Zlati kamen 2020
  • Lokalni skupnosti najbolj prijazno podjetje in podjetjem najbolj prijaznim kraji
  • Občina zdravja 2020
Prelistaj

Članki

Izdelava spletnih strani: Positiva