Vrhunska tehnologija za razvojno najprodornejšo občino leta

Novost izbora za Zlati kamen 2016: zmagovalna občina prejme dragoceno nagrado: orodje za upravljanje pametnega mesta Smart City Platform s kazalniki ISSO.
18.02.2016 | zk
0
Vrhunska tehnologija za razvojno najprodornejšo občino leta

Ob peti podelitvi nagrade za Zlati kamen smo skupaj s strateškim  partnerjem, podjetjem SmartIScity pripravili novost. Razvojno najbolj prodorna občina leta bo prejela poleg priznanja Zlati kamen tudi orodje za upravljanje pametnega mesta oziroma naselja Smart City Platform. V to orodje so kot kritični kazalniki uspeha za strateško upravljanje in benchmarking vgrajeni kazalniki ISSO, ki so sicer del metodologije za izbor nagrade Zlati kamen.

 

Projekt Zlati kamen letos prestopa svoje meje: ni več omejen na spremljanje dobrih praks, ampak jih soustvarja.

Na ta način dobi nagrada Zlati kamen letos pomembno novo razsežnost: ni le prestižne narave, ampak smo ji dodali tudi pomembno uporabno vrednost. S podelitvijo te nagrade krepimo poslanstvo projekta Zlati kamen, torej da lokalne skupnosti podpiramo pri razvojnih praksah, ki vodijo k boljšemu življenju. Orodja za pametna mesta in naselja so ta hip na svetovni ravni velika uspešnica in ključni vzvod, ki zagotavlja hitrejši, boljši in bolj trajnostno obarvan razvoj lokalnih skupnosti. Da so tehnološke rešitve za pametna naselja zares uporabne, pa so potrebni pametni podatki – kritični kazalniki uspešnosti, kakršne smo posebej za slovenske razmere razvili prav v okviru projekta Zlati kamen (sistem ISSO).

 

S tem, ko bo nagrado prejela razvojno najprodornejša občina, bomo prišli do ključnega pilotnega  projekta pametnega naselja ali mesta v slovenskem okolju, s tem pa potencialno do nove dobre prakse. Tako projekt Zlati kamen prestopa svoje meje, saj soustvarja dobre prakse in ni več omejen na njihovo spremljanje. Ta pilotni projekt bo obenem zelo konkreten prispevek obeh strateških partnerjev – SmartIScitya in Zlatega kamna k viziji Slovenije kot digitalne države zelene rasti. 

Oceni članek
0
Bodi prvi in oceni članek!

Oddaj svoj komentar

Za komentiranje člankov, moraš biti prijavljen!

Pošlji članek prijatelju

Vaš e-poštni naslov
E-poštni naslov prejemnika
Sporočilo
Komentarji
  • Bodite prvi in dodajte svoj komentar

Prijava na e-novice

Oglasno sporočilo

Revija Zlati Kamen

Revija Zlati Kamen
Posebna priložnostna izdaja
  • februar 2020
  • Finalistke izbora za nagrado Zlati kamen 2020
  • Lokalni skupnosti najbolj prijazno podjetje in podjetjem najbolj prijaznim kraji
  • Občina zdravja 2020
Prelistaj

Članki

Izdelava spletnih strani: Positiva