Zlati kamen – nagrada in izbor, ki ju ni mogoče kupiti

Izbor Zlati kamen je nacionalna raziskava, v katero so avtomatično vključene vse občine. Občine zato izbora ne morejo plačati, prav tako ni nikakršne članarine. Občina je izbrana kot najprodornejša, če tako pokažejo rezultati.
22.02.2016 | zk
0
Zlati kamen – nagrada in izbor, ki ju ni mogoče kupiti
Izbor Zlati kamen je nacionalna raziskava, v katero so avtomatično vključene vse občine. Občine zato izbora ne morejo plačati, prav tako ni nikakršne članarine. Občina je izbrana kot najprodornejša oz. prejme priznanje, če jo med najboljše uvrstita neodvisna analiza vseh zbranih podatkov in Strokovni svet, povsem zunanje telo, ki ga sestavljajo priznani in ugledni strokovnjaki.

Slovenski in mednarodni prostor prepletajo različna priznanja in nagrade. Eden od najpomembnejših parametrov njihove kakovosti, je neodvisnost. Izbor Zlati kamen je nacionalna raziskava, v katero so avtomatično vključene vse občine. Občine zato izbora ne morejo plačati, prav tako ni nikakršne članarine. Občina je izbrana kot najprodornejša oz. prejme priznanje, če jo med najboljše uvrstita neodvisna analiza vseh zbranih podatkov in Strokovni svet, povsem zunanje telo, ki ga sestavljajo priznani in ugledni strokovnjaki.

Konferenca ni izbor – je čas za slavnostno razglasitev
Razvojno najbolj prodorne občine se razglasi na letni konferenci, tradicionalnem srečanju županov in občin Slovenije, ki letos poteka že desetič. Konferenčna kotizacija nudi udeležencem program in pogostitev, tako kot vse ostale večje konference, možnost dodatne predstavitve in sodelovanja s partnerji. Konferenca je z raziskavo in izborom povezana vsebinsko v smislu razglasitve najbolj prodornih občin Slovenije in razprave o temah, ki jih vsakoletna raziskava izpostavi.


Analize in certifikati kot dodatna orodja

Splošna raziskava ISSO vseh slovenskih občin, ki jo vsako leto opravi uredništvo in ki je podlaga za končni izbor, je delo celoletnega zbiranja in preučevanja podatkov. Občinam nudi dodatno orodje, t. j. občini prilagojeno poglobljeno in primerjalno analizo. Prav tako lahko občine, ki se v raziskovalnem letu po skupnih vrednosti indeksov uvrščajo v zgornjo tretjino, lahko pridobijo certifikat, ki vključuje tudi možnost analize. Tovrstne dodatne storitve zahtevajo delo, zato so plačljive. Naroči jo lahko katera koli občina. Vendar pa so tako kot konferenca tudi posamezne analize in certifikati ločene od izbora, ki ostaja neodvisen in neplačljiv.

Zlati kamen – izbor, konferenca in analize


1.    Izbor
: poteka enkrat letno na podlagi ISSO raziskave. Vključene so vse občine. Nagrade ni mogoče kupiti. Izbor je neodvisen.


2.    Podelitev nagrad: poteka na letni izobraževalni konferenci. Občine, ki so prejemnice priznanj, lahko pridejo brezplačno le na zadnji del konference – podelitev, saj izbora ne želimo finančno pogojevati.


3.    Konferenca: je letno izobraževalno tradicionalno srečanje občin in županov. Je stičišče za razpravo o aktualnih temah, ki jih raziskava identificira in narekuje poslovno okolje. Konferenca ima, tako kot ostale konference v slovenskem in mednarodnem prostoru, kotizacijo.


4.    Analize in certifikati: so izjemno orodje za pomoč pri razvoju in strategiji občine. So plačljive storitve, saj zahtevajo veliko dela. Lahko jih naroči katera koli občina neodvisno od rezultata izbora.

.

Oceni članek
0
Bodi prvi in oceni članek!

Oddaj svoj komentar

Za komentiranje člankov, moraš biti prijavljen!

Pošlji članek prijatelju

Vaš e-poštni naslov
E-poštni naslov prejemnika
Sporočilo
Komentarji
  • Bodite prvi in dodajte svoj komentar

Prijava na e-novice

Oglasno sporočilo

Revija Zlati Kamen

Revija Zlati Kamen
Posebna priložnostna izdaja
  • februar 2020
  • Finalistke izbora za nagrado Zlati kamen 2020
  • Lokalni skupnosti najbolj prijazno podjetje in podjetjem najbolj prijaznim kraji
  • Občina zdravja 2020
Prelistaj

Članki

Izdelava spletnih strani: Positiva