Zlati kamen 2017: v znamenju turizma

Za Slovenijo je rekordno turistično leto in največ možnosti za Zlati kamen 2017 imajo kraji, kjer so znali ta gibanja najbolje izkoristiti
22.12.2016 | zk
0
Zlati kamen 2017: v znamenju turizma
(Foto: RM)

Komajda lahko najdemo občino v Sloveniji, kjer turizem ni uvrščen med strateške prioritete. Rekordno turistično leto je zato izvrstna priložnost, da pogledamo, v katerih občinah znajo najbolje strateško upravljati turizem in kje ga znajo najbolje izkoristiti kot vzvod za celovit razvoj kraja. Zato je Strateški svet Zlatega kamna za leto 2017 določil turizem kot rdečo nit izbora za razvojno najbolj prodorno občino.

Osnovni okvir izbora ostaja nespremenjen. V štirih posebej oblikovanih regijah bomo izbirali po tri občine - finalistke. Pri izboru bomo - kot vedno - kombinirali kvantitativno analitiko (kazalnike sistema ISSO) s kvalitativnimi metodami. Novost letošnjega izbora je indeks ISSO-T, ki združuje različne kazalnike s področja turizma. Poudarjena bosta zlasti rast in kakovost upravljanja z zmogljivostmi v občini.

 

 

Na sliki: štiri regije Zlatega kamna: zahodna Slovenija, osrednja in jugovzhodna Slovenija, regija od Koroške do Posavja ter vzhodna Slovenija.

Rdeča nit seveda ne pomeni, da bo Strokovni svet pri svoji odločitvi o regionalnih zmagovalkah in o prejemnici nacionalne nagrade Zlati kamen upošteval zgolj turizem. Kot vsako leto je rdeča nit le glavni poudarek, strokovna žirija pa pretresa celovito razvojno sliko občine. Seznam finalistov bomo objavili v februarju, imena zmagovalnih občin pa bomo slovesno razglasili na konferenci Zlati kamen 14. marca v Festivalni dvorani v Ljubljani.

Oceni članek
0
Bodi prvi in oceni članek!

Oddaj svoj komentar

Za komentiranje člankov, moraš biti prijavljen!

Pošlji članek prijatelju

Vaš e-poštni naslov
E-poštni naslov prejemnika
Sporočilo
Komentarji
  • Bodite prvi in dodajte svoj komentar

Prijava na e-novice

Oglasno sporočilo

Revija Zlati Kamen

Revija Zlati Kamen
Posebna priložnostna izdaja
  • februar 2020
  • Finalistke izbora za nagrado Zlati kamen 2020
  • Lokalni skupnosti najbolj prijazno podjetje in podjetjem najbolj prijaznim kraji
  • Občina zdravja 2020
Prelistaj

Članki

Izdelava spletnih strani: Positiva