Zlati kamen 2017: Podčetrtek

Zlati kamen je šel v Podčetrtek, regionalne zmagovalke pa so še občine Cerkno, Kamnik in Lendava.
14.03.2017 | zk
0
Zlati kamen 2017: Podčetrtek

Razvojno najbolj prodorna občina leta je Podčetrtek.. Občina je prejela nagrado Zlati kamen kot zgleden primer za razvojni model uspešnega manjšega kraja. V kraju ob Sotli so znali izkoristiti večino svojih danosti in s pomočjo prepleta najrazličnejših elementov zgraditi relativno močno blagovno znamko, utemeljeno na identiteti in tradiciji. Celoten proces je občino razvojno potisnil močno naprej, kar pokažejo ključni merljivi  kazalniku uspeha.

Cerkno, zmagovalna občina Zahodne Slovenije, je uspelo Strokovni svet prepričati s svojo inovativnostjo: s prijemi kot je gozdni wellness in kot so številni dogodki, so odročen in neznan kraj uspeli spraviti na svetovni zemljevid. Kamnik je močno razvita občina, kjer so v zadnjem času sistematično razvijali turistično ponudbo in uspeli povečati prepoznavnost kraja. Lendava je naredila razvojni preobrat iz industrijskega v postinudstrijski kraj, stolp Vinarium pa je v kratkem času postal slovenska turistična uspešnica.

Letošnji izbor je posebej poudarjal turizem kot pomemben vzvod za celovit razvoj občine in kot prednostno področje za malodane vse kraje pri nas. Že izbira kandidatk je bila letos izjemno težka, še težja pa izbira zmagovalnih občin, med katerimi je nekaj res izvrstnih primerov za razvojno uspešnost na lokalni ravni. Finalsitke za izbor za Zlati kamen so bile še Bohinj, Kranjska Gora, Grosuplje, Novo mesto, Laško, Slovenj Gradec in Ljutomer.

Nagrade so predstavniki občin prejeli na letošnji konferenci Zlati kamen 14. 3. v Ljubljani. Zmagovalno občino je slovesno razglasil minister za javno upravo Boris Koprivnikar, Zlati kamen pa je župan Podčetrtka Peter Misja prejel od ljubljanske podžupanje Jelke Žekar. Ljubljana je Zlati kamen prejela lani.

Oceni članek
0
3.0 (Št. glasov: 1)

Oddaj svoj komentar

Za komentiranje člankov, moraš biti prijavljen!

Pošlji članek prijatelju

Vaš e-poštni naslov
E-poštni naslov prejemnika
Sporočilo
Komentarji
  • Bodite prvi in dodajte svoj komentar

Prijava na e-novice

Oglasno sporočilo

Revija Zlati Kamen

Revija Zlati Kamen
Posebna priložnostna izdaja
  • februar 2021
  • Finalistke izbora za nagrado Zlati kamen 2021
  • Zlati intervjuji
  • Občina zdravja 2021
Prelistaj

Članki

Izdelava spletnih strani: Positiva