Zlati kamen 2018: soustvarjamo prihodnost

Že dvanajsta konferenca s podelitvijo oskarja za slovenske občine bo 13. februarja v Festivalni dvorani v Ljubljani
13.11.2017 | zk
0
Zlati kamen 2018: soustvarjamo prihodnost
Podelitev "občinskega Oskarja" leta 2017

Glavni poudarek konference Zlati kamen 2018: iskanje najboljših poti v prihodnost. Prvi vsebinski sklop bo namenjen gorivu, ki poganja razvoj: investicijam. Naše analize kažejo, da že ena velika nova naložba lahko usodno zaznamuje razvoj manjšega in srednje velikega kraja. Iskali bomo odgovor na vprašanje, kaj lahko občina naredi, da privabi močne investitorje. Področje bomo osvetlili skozi zorni kot občine, ki je uspešno pridobila takšno naložbo, ta pogled pa bomo soočili s pogledi tujega investitorja in  finančnega sveta. Osnutek programa si lahko ogledate na tej povezavi.

Kritični analizi naukov iz zadnjega obdobja ter iskanju poti v prihodnost bodo namenjeni tudi ostali sklopi, okrogla miza in točke preboja. Prav slednje so ena od posebnosti konference Zlati kamen: gre za interaktivna omizja, ki jih vodijo strokovnjaki, na njih pa udeleženci skupaj iščejo rešitve za izbrana ključna razvojna vprašanja.

Točke preboja na konferenci 2017.

Tudi sicer konferenco zaznamujejo jedrnati prispevki, kar najbolj usmerjeni v učinkovitost: spoštujemo namreč čas županov, članov občinskih uprav in vseh drugih udeležencev. Ob tem so prispevki izrazito praktično obarvani: predstavitev in prenos dobrih praks sodi med  glavne cilje celotnega projekta.

Zlati kamen ima še nekaj edinstvenih posebnosti. Ena od teh je nagrada Zlati kamen. Februarja jo bomo podelili sedmič, prejmejo pa jo razvojno najbolj prodorne občine. V sedmih letih se je nagrada uveljavila kot osrednje priznanje za slovensko lokalno samoupravo sploh, v pravega oskarja za občine.

Lendava se je na Bazarju lokalnih dobrot 2017 med drugim predstavila z bogračem.

Še ena edinstvena posebnost konference je pogostitev na Bazarju lokalnih dobrot, kjer udeleženci lahko spoznavajo pijačo in jedačo z vseh koncev Slovenije. Pomemben element dogodka je tudi druženje: priložnost za srečanje s starimi znanci iz drugih krajev in za navezovanje stikov z novimi. In  ne nazadnje: vsi udeleženci konference bodo ponovno brezplačno prejeli revijo Zlati kamen – edino revijo pri nas, ki sistematično spremlja razvoj na lokalni ravni.

Več informacij o osrednjem dogodku za razvoj slovenskih lokalnih skupnosti.

Oceni članek
0
Bodi prvi in oceni članek!

Oddaj svoj komentar

Za komentiranje člankov, moraš biti prijavljen!

Pošlji članek prijatelju

Vaš e-poštni naslov
E-poštni naslov prejemnika
Sporočilo
Komentarji
  • Bodite prvi in dodajte svoj komentar

Prijava na e-novice

Oglasno sporočilo

Revija Zlati Kamen

Revija Zlati Kamen
Posebna priložnostna izdaja
  • Februar 2018
  • Finalistke izbora za nagrado Zlati kamen 2018
  • Novi val slovenskih županov
  • 10 najboljših praks leta 2018
Prelistaj

Članki

Izdelava spletnih strani: Positiva