Zlati kamen 2021: stopimo skupaj

Rdeča nit izbora za nagrado Zlati kamen 2021 je sodelovanje in soustvarjanje občin.
12.11.2020 | zk
0
Zlati kamen 2021: stopimo skupaj

 Pri izboru za nagrado Zlati kamen 2021 bo posebej poudarjena odprtost občin za sodelovanje in soustvarjanje. Ta odprtost je mišljena v širšem pomenu besede: ne zajema le zmožnost za povezovanje z drugimi občinami, ampak tudi odprtost v svet in zmožnost za soustvarjanje znotraj občine same, vključevanje deležnikov in zlasti prebivalcev v razvoj. V okviru teme se bo tako Strokovni svet Zlatega kamna osredotočal na elemente, kot so obseg in kakovost sodelovanja z drugimi kraji, vpetost v mednarodne projekte, javno-zasebna partnerstva, transparentnost delovanja in participacija prebivalcev v razvojnih procesih.

Kot vedno bo pomemben tudi okvir: da so aktivnosti del enotne in holistično zasnovane razvojne vizije. Ta moment celovitega večdimenzionalnega razvoja, ki skuša uravnotežiti različne prvine in cilje, je stalnica projekta Zlati kamen že od samega začetka. Z letošnjo rdečo nitjo dajemo tej stalnici posebno težo: večdimenzionalni razvoj je po definiciji povezan s soustvarjanjem, z usklajevanjem različnih potreb, skupin in s tem ciljev. Ni naključje, da je strokovni svet izbral to osrednjo temo prav za jubilejni, deseti izbor nagrade za razvojno najbolj prodorno občino Zlati kamen.

Zlati kamen: 11.februar 2021

Poleg tega je ta pozitivna in v prihodnost usmerjena tema še posebej pomembna v času, ko smo zaradi epidemije fizično vse bolj ločeni drug od drugega ter zaprti v svoje kraje in domove.  

 

Pri izboru bo strokovni svet uporabljal stalno metodologijo: rdeča nit je glavni poudarek, pri izboru pa bo odločilna celovita podoba razvojne prodornosti kraja, inovativnost v iskanju pristopov in – ne nazadnje tudi – razvojni pogum.

Podelitev nagrade Zlati kamen bo 11. februarja na konferenci, ki bo letos potekala v virtualni obliki. Pred glavno konferenco s podelitvijo bomo pripravili vrsto pripravljalnih spletnih dogodkov: ti bodo potekali od začetka decembra vse do same konference. Podrobnejši program in urnik bomo objavili v kratkem.

Oceni članek
0
Bodi prvi in oceni članek!

Oddaj svoj komentar

Za komentiranje člankov, moraš biti prijavljen!

Pošlji članek prijatelju

Vaš e-poštni naslov
E-poštni naslov prejemnika
Sporočilo
Komentarji
  • Bodite prvi in dodajte svoj komentar

Prijava na e-novice

Oglasno sporočilo

Revija Zlati Kamen

Revija Zlati Kamen
Posebna priložnostna izdaja
  • februar 2021
  • Finalistke izbora za nagrado Zlati kamen 2021
  • Zlati intervjuji
  • Občina zdravja 2021
Prelistaj

Članki

Izdelava spletnih strani: Positiva