Konferenca 2021

ODPORNI - ZELENI - DIGITALNI: Kako do evropskih sredstev

12. februar 2020

Konferenca Zlati kamen, ki že 10 let nudi vpogled v dobre zgodbe iz lokalnih skupnosti in podpira procese uspešnega, učinkovitega in razvojno naravnanega delovanja občine, bo letos potekala v znamenju priprav na novo finančno perspektivo EU.

Občine bodo morale za uspešno črpanje 5,7 milijarde evrov iz sklada Next Generation pripraviti projekte, ki so odporni – ustvarjajo delovna mesta obenem pa so tudi zeleni in/ali digitalni. Na podlagi ISSO analize bodo predstavljene občine, ki imajo glede na preteklo delovanje največ potenciala za uresničitev projektov s pomočjo evropskih mehanizmov. To so tiste, ki jim povezovanje z ostalimi deležniki ni tuje.

10. obletnico Zlatega kamna, najbolj odmevnega strokovnega srečanja na področju lokalne samouprave, kjer si izkušnje ter poglede o razvojnih možnostih ter dobrih praksah izmenjajo najvišji predstavniki lokalnih skupnosti, predstavniki gospodarstva kot tudi vladni predstavniki, bomo obelodanili s spletnimi preddogodki, ki bodo potekali vsak četrtek od decembra do februarja, na njih pa bomo predstavili pretekle prejemnike in finaliste nagrade Zlati kamen, njihov doprinos k razvoju lokalnih skupnosti ter njihove ambicije, ki bi jih lahko uresničili s pomočjo evropskih finančnih mehanizmov.

 

Več o konferenci si lahko ogledte na povezavi:  http://www.planetgv.si/zlati-kamen

Prijava na e-novice

Oglasno sporočilo

Revija Zlati Kamen

Revija Zlati Kamen
Posebna priložnostna izdaja
  • februar 2021
  • Finalistke izbora za nagrado Zlati kamen 2021
  • Zlati intervjuji
  • Občina zdravja 2021
Prelistaj

Članki

Izdelava spletnih strani: Positiva